Następnie przenieśliśmy się do restauracji gdzie uczyliśmy się nakrywać do stołu i układać sztućce. Dzieci dowiedziały się, że sztućce na talerzu odpowiednio ułożone informują kelnera, co ma zrobić z naszym jedzeniem. Przypomnieliśmy sobie „Savoir Vivre, czyli jak zachować się przy stole”, wykonaliśmy plakat z zasadami. Po zasadach zamieniliśmy się w kucharzy i wykonaliśmy „Danie Szefa Kuchni”. Na koniec przeczytaliśmy fragment książki G. Kasdepke „Bon czy ton”.
SKĄD BIERZE SIĘ JEDZENIE? – program Dobrze Jemy
W świetlicy przez cały tydzień odbywały się zajęcia z Programu Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu.
Następnie przenieśliśmy się do restauracji gdzie uczyliśmy się nakrywać do stołu i układać sztućce. Dzieci dowiedziały się, że sztućce na talerzu odpowiednio ułożone informują kelnera, co ma zrobić z naszym jedzeniem. Przypomnieliśmy sobie „Savoir Vivre, czyli jak zachować się przy stole”, wykonaliśmy plakat z zasadami. Po zasadach zamieniliśmy się w kucharzy i wykonaliśmy „Danie Szefa Kuchni”. Na koniec przeczytaliśmy fragment książki G. Kasdepke „Bon czy ton”.